Προορισμοί

Η Πάρος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται δυτικά της Νάξου. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Ελλήνων και όχι μόνο. Οι ακτές του νησιού από τις οποίες άλλες σχηματίζουν όμορφες παραλίες και άλλες φυσικά λιμανάκια, είναι περισσότερο διαμελισμένες στη βόρεια πλευρά του. Οι κυριότεροι λιμένες της Πάρου είναι της Παροικιάς, της Νάουσας μεταξύ των Ακρωτηρίων Κόρακα και Τούρχου, και ο λιμένας του Δρυός. Οι παραλίες του νησιού είναι ιδανικές για όλους καθώς υπάρχουν και απομονωμένες και οργανωμένες αντίστοιχα, με βράχια ή αμμουδιά.

#Πάρος #Κυκλάδες

Η Ίος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους. Ονομάζεται και «Νιός» από τους ντόπιους οι οποίοι αντίστοιχα ονομάζονται «Νιώτες». Η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού είναι ο Μυλοπότας, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη χώρα. Επιπλέον υπάρχουν πολλές μικρότερες παραλίες αλλά η πρόσβαση σε αυτές είναι δύσκολη. Ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να κάνει θαλάσσια σπορ όπως windsurfing, wake-boarding, τζετ-σκι, καταδύσεις.

#Ίος #Κυκλάδες

Η Μύκονος ανήκει στις Κυκλάδες και είναι από τα πρώτα ελληνικά νησιά που αναπτύχθηκε τουριστικά. Η νυχτερινή ζωή του νησιού θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη. Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη χώρα ονομάζεται μικρή Βενετία λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.

#Μύκονος #Κυκλάδες

Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων και έχει πρωτεύουσα την Ερμούπολη. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 1826, όταν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα Ψαρά, τη Χίο, την Κρήτη και τη Μικρά Ασία. Υπήρξε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους Το όνομα Σύρος προέρχεται από τους πρώτους κατοίκους του νησιού, τους Φοίνικες. Το βόρειο μέρος του νησιού ονομάζεται Απάνω Μεριά, είναι ορεινό και κατοικείται από ελάχιστους κατοίκους. Το νότιο μέρος του νησιού είναι πεδινό και εκεί βρίσκονται τα περισσότερα χωριά και οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Οι οικισμοί εκεί είναι ανεπτυγμένοι τουριστικά και το οδικό δίκτυο άριστο. Η Σύρος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη οικονομικά κάτι το οποίο στηρίζεται σε διαφορετικές πηγές. Σε αυτό συμβάλλουν ο τουρισμός, η παρουσία πολλών δημόσιων υπηρεσιών, η υψηλή αγροτική παραγωγή κ.α. Η ζωή του νησιού παραμένει ζωντανή καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ελάχιστα είναι τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο.

#Σύρος #Κυκλάδες

Η Τήνος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, την κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία αλλά και με την ναυτιλία, την αλιεία και τον τουρισμό. Η οικονομία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό που κατά τους θερινούς μήνες βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο καθώς και όλη τη διάρκεια του χρόνου εξαιτίας του πανελλαδικού προσκυνήματος της εικόνας της Ευαγγελίστριας. Οι Τηνιακοί θεωρούν την Παναγία προστάτιδα τους. Επιπλέον, βρίσκεται στα ξωκλήσια και στις εκκλησίες των χωριών και σε κάθε πανηγύρι στρώνεται πλούσια τράπεζα ε φαγητά και κρασί για όλους τους προσκυνητές που συρρέουν από τα γύρω χωριά και την πόλη της Τήνου.

#Τήνος #Κυκλάδες

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και αποτελεί φυσική συνέχεια της Εύβοιας. Η Άνδρος έχει τουριστική ανάπτυξη λόγω των όμορφων παραλιών, των μονοπατιών, του φυσικού της πλούτου, του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα και των πολλών αξιοθέατων. Η πιο τουριστική πόλη είναι η Χώρα και το Μπατσί. Πιο πολύ κόσμο έχει η περιοχή Αγορά με τα πολλά καταστήματα στη Χώρα Χαρακτηριστικό του νησιού αποτελούν και τα πολλά μοναστήρια της. Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, του Αγίου Νικολάου και της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μοναστήρι της Άνδρου. Η Άνδρος έχει δεκάδες όμορφες παραλίες, από τις οποίες οι πιο δημοφιλείς είναι η Χρυσή Άμμος στο Κυπρί και η Άχλα από όπου η πρόσβαση γίνεται με καράβι που ξεκινάει από το λιμάνι της χώρας.

#Άνδρος #Κυκλάδες

Η Φολέγανδρος είναι νησί των Κυκλάδων και βρίσκεται μεταξύ της Σικίνου και της Μήλου. Οι ακτές της είναι απόκρημνες και σχηματίζουν πολλά ακρωτήρια όπως το Καστέλι, ο Κυπάρισσος, η Γκρότα, το Λιβάδι κ.α. Γνωστές παραλίες του νησιού στο νότιο και δυτικό τμήμα είναι το Λιβάδι, το Λιβαδάκι, το Αμπέλι, το Δένδρο και το Αυλάκι. Στο νότιο είναι το Λατινάκι και το Κάτεργο. Στο λιμάνι βρίσκεται η παραλία του Καραβοστάση και λίγο ανατολικότερα η Βάρδια. Η Φολέγανδρος είναι ένα μοναδικό δείγμα νησιού των Κυκλάδων με πλατείες στη διαμόρφωση της Χώρας.

#Φολέγανδρος #Κυκλάδες