Προορισμοί

Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό στη στεριά απο τα νησιά των Σποράδων. Κατοικείται ήδη απο τα προϊστορικά χρόνια, κατά πάσα πιθανότητα απο Πελασγούς και αργότερα πιθανόν και από Κρήτες. Η Σκίαθος διαθέτει πλούσια βλάστηση και πολλές παραλίες με πιο γνωστές τις Κουκουναριές, την Μπανάνα, την Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, τη Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια, το Βρωμόλιμνο κ.α. Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι, μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δυο. Στο νησί υπάρχουν και πολλές παλιές εκκλησίες και μοναστήρια.

#Σκιάθος #Σποράδες

Η Σκόπελος είναι το δεύτερο νησί των Σποράδων μετά τη Σκιάθο. Θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου αφού τα πυκνά της δάση καλύπτουν σχεδόν το 80% της έκτασης της. Έχει καλή τουριστική υποδομή και διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Η χώρα της Σκοπέλου είναι γεμάτη με παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια. Στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκονται οι περισσότερες παραλίες όπως ο Στάφυλος, το Βελανιό, ο Πάνορμος,το Καστάνι, η Μηλιά κ.α

#Σκόπελος #Σποράδες

Η Αλόννησος ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Σποράδων. Αποτελεί έναν απο τους ωραιότερους βιότοπους στην Ελλάδα. Χάρη στο Εθνικό Θαλλάσιο Πάρκο Σποράδων, πουλειτουργεί στο βόρειο άκρο της νήσου, χαίρει εκτεταμένης περιβαλλόντικής προστασίας.

#Αλόννησος #Σποράδες