1

Τί χρειάζεται για να ενοικιάσω ένα σκάφος;


Η προϋπόθεση για να ναυλώσετε ένα ιστιοπλοϊκό είναι ότι πρέπει δύο άτομα από τους επιβάτες να έχουν δίπλωμα Ιστιοπλοΐας.

2

Θέλω να ενοικιάσω ένα σκάφος αλλά δεν έχω δίπλωμα


Έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε το σκάφος μαζί με καπετάνιο για όσες ημέρες τον χρειάζεστε, Το κόστος δεν είναι ακριβό, και πολλές παρέες επιλέγουν αυτή την δυνατότητα, διότι με τον skipper ξενοιάζετε με τη διακυβέρνηση του σκάφους, δεν χρειάζεται να προκαταβάλετε καμία εγγύηση και απλά χαίρεστε την θάλασσα.

3

Είναι οι διακοπές με σκάφος κατάλληλες για τα παιδιά;


Απολύτως! Οι διακοπές με σκάφος προσελκύουν πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους ακόμη και όταν αυτά είναι σε πολύ μικρή ηλικία.

4

Ποιες ημέρες της εβδομάδας μπορώ να αρχίσω και να τελειώσω τις διακοπές μου;


Συνήθως η ενοικίαση ενός σκάφους για μία εβδομάδα ξεκινάει το Σάββατο ώρα 17:00 το απόγευμα και πρέπει να επιστρέψει στην βάση του την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ, ώστε να παραδοθεί το επόμενο Σάββατο ώρα 09:00 το πρωί το αργότερο να ελεγχθεί, να καθαριστεί και να αποπλεύσει ξανά εντός της ημέρας. Ωστόσο πάντα υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώσετε το δικό σας πρόγραμμα διακοπών ανάλογα με τις ημέρες που έχετε στην διάθεση σας. Ο χρόνος παραμονής στο σκάφος για ενοικίαση με μια διανυκτέρευση είναι 24 ώρες.

5

Τι πρέπει να φέρω μαζί μου για ασφάλεια;


Απολύτως τίποτα τα σκάφη μας είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα σωστικά και συστήματα πλοήγησης που θα χρειαστείτε. Το μόνο που θα πρέπει να έχετε μαζί σας είναι πετσέτες, αντηλιακό, μαγιό, καπέλο, και μια φωτογραφική μηχανή για να αποθανατίσετε τις ωραιότερες διακοπές που θα κάνετε στην ζωή σας...

6

Πόσο ασφαλές είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος;


Το ιστιοπλοϊκό είναι το ποιο ασφαλές σκάφος που έχει κατασκευαστεί. Τα σκάφη περνάνε κάθε χρόνο ετήσιο έλεγχο που αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια, και τον σωστικό εξοπλισμό.

7

Σε τι διαφέρουν οι διακοπές με ένα ιστιοπλοϊκό;


Το ιστιοπλοϊκό είναι ένας ξεχωριστός, πιο οικονομικός αλλά και πιο άνετος τρόπος για να κάνετε διακοπές, απλά ανοίγετε τις βαλίτσες σας και είναι σαν να ζείτε σε ενα σπίτι μέσα στην θάλασσα. Με το σκάφος έχετε την δυνατότητα να επισκεφτείτε πανέμορφα ελληνικά νησιά, να ελλιμενίζεστε στα λιμάνια των νησιών, να κολυμπήσετε στις παραλίες τους, να κάνετε τον περίπατό σας κατά μήκος της παραλίας, να γνωρίσετε τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, να επισκεφτείτε τα γραφικά στενάκια με τα καταστήματα τους και να φωτογραφείτε και να βιντεοσκοπήσετε τις υπέροχες διακοπές σας που θα ζείτε. Στο τέλος της ημέρας επιστρέφετε στο σκάφος και χαλαρώνετε χωρίς οποιαδήποτε άγχος για ζητήματα διατροφής η διανυκτέρευσης, το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολήσει είναι πιο νησί ή πια παραλία θα επισκεφτείτε την επόμενη ημέρα.

8

Αποσκευές - τί να φέρετε μαζί σας


Εκτός από τα τρόφιμα που πρέπει να φέρεται μαζί σας, μην ξεχνάτε ότι ο αποθηκευτικός χώρος σε ολα τα σκάφη ειναι περιορισμένος και ενδείκνυται μόνο για μαλακές βαλίτσες μικρού μεγέθους. Εξ άλλου η εμπειρία έδειξε ότι παίρνουμε πάντα πολύ περισσότερα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα από αυτά που εντέλει χρησιμοποιούμε . Μακό μπλουζάκια - σορτσάκια – φούστες – παντελόνια, ένα ελαφρύ αδιάβροχο αντιανεμικό, παπούτσια με μαλακές σόλες και όχι με τακούνια, πετσέτες θαλάσσης, γυαλιά και καπέλο ηλίου, είναι τα απαραίτητα που σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας. Επίσης εκτός από τα προσωπικά σας αντικείμενα, μπορείτε να φέρετε μαζί σας και τα αγαπημένα σας cd, ώστε να απολαύσετε την μουσική που σας αρέσει σε τέλεια μουσική απόδοση στον εσωτερικό αλλά και στον εξωτερικό χώρο του σκάφους. Στο σκάφος υπάρχει πλήρες φαρμακείο για κάθε περίπτωση. Εάν όμως υπάρχει κάποια ειδική προσωπική φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να ενημερώσετε τον καπετάνιο ,να συμπεριλάβετε την αγωγή στις αποσκευές σας υπολογίζοντας την ποσότητα ανάλογα με τον χρόνο του ταξιδιού.